1099 – Conch schelp – Koninginneschelp

HOLLUM – Nummer 1099 gaat over de Conch Schelp, de Koninginneschelp die we zo vaak op schoorsteenmantels hebben zien staan. Ze komen uit de Cariben, waar heel lang overbevissing plaats gevonden. De conch is net nog niet uitgestorven

"Conch, uit te spreken als konk, is een naam voor mooie middelgrote tot grote zeeslakken en hun schelpen. Het is een verzamelnaam voor verschillende soorten. De mooiste is de roze vleugelhoorn, die ook wel Koninginneschelp, Koninginnehoren, Carko of Grote Kroonslakschelp wordt genoemd. De grote schelpen worden soms als heilig beschouwd en ook wel gebruikt bij verschilleden rituelen, bijvoorbeeld als een toeter. Zeevarenden namen ze wel mee uit het Caribische gebied en zo belandden eeuwenlang de prachtig glanzende roze Koninginneschelpen op de schoorsteenmantels in Nederland."

Op V&AA staan schelpen en koraal te koop, waaronder de tropische conch shell. Voor de liefhebber. Kijk hier naar de rubriekadvertentie over een conch schelp.

Kijk in het fimpje hieronder wat je met een conch shell kunt doen.

 

 lees hier meer over de Conch schelp – Koninginneschelp

⇒ bekijk hier de Schelpen.Startpagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *