Leerlingen uit Friesland ontwerpen vakantiehuis

HEERENVEEN – Honderden basisschoolleerlingen gaan het vakantiehuis van hun dromen ontwerpen. Ook klassen uit Friesland doen mee aan de wedstrijd van de Koos Konijn Foundation. De kinderen mogen een ontwerp maken voor één van de goededoelenhuizen. Door deze woningen kunnen jaarlijks ruim duizend gezinnen die te kampen hebben met ziekte en financiële problemen, gratis op vakantie.

Onder andere basisschool het Mozaïek uit Drachten, de Thomas van Aquinoschool uit Sneek en De Burcht uit Heerenveen doen mee aan de landelijke wedstrijd. Ideeën uit het winnende ontwerp voor een goededoelenhuis worden doorgevoerd in één woning. Daarnaast krijgt de winnende klas een volledig verzorgd feest, inclusief dj, eten, drinken, activiteiten en vervoer, op één van de vakantieparken. De eerste woning van de Koos Konijn Foundation opende 20 mei op vakantiepark Weerterbergen de deuren. De komende jaren zullen er meerdere goededoelenhuizen open gaan. De Koos Konijn Foundation is een initiatief van Roompot Vakanties.

Aanmelden ontwerpwedstrijd

De wedstrijd start op 2 oktober 2017. Midden- en bovenbouwklassen die nog mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website www.kooskonijnfoundation.nl/droomhuis. Op de website staan ook hulpmiddelen zoals bouwtekeningen.

Vanaf 2 oktober 2017 heeft iedere groep zes weken de tijd om ontwerpen, schetsen, tekeningen en plannen in te dienen, van eenvoudige kleurentekening tot grootse maquette. In de finaleronde in november worden drie groepen uitgenodigd om hun ontwerp te presenteren. 13 december wordt de winnaar uitgeroepen, die klas mag feestvieren op één van de Roompotparken.

Over de Koos Konijn Foundation

De Koos Konijn Foundation is een initiatief van Roompot Vakanties. Koos Konijn is de mascotte en ambassadeur van Roompot Vakanties. Roompot wil iedereen, jong en oud, een onvergetelijke tijd bezorgen, ook mensen voor wie het niet zo zelfsprekend is om op vakantie te gaan. Daarom wil de aanbieder van vakantieparken met de stichting juist de mensen die het zo hard nodig hebben een hart onder de riem steken door ze een paar onbezorgde dagen aan te bieden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *