Leer dit voorjaar alles over kruiden

NOARDBURGUM – Mediteren met kruiden? Er aan de hand van kruiden achterkomen wanneer je het beste met een dieet kunt beginnen? Of gewoon je kennis en kunde op het gebied van kruiden verbreden? Tjitske Postma van de Krûdwiizer in Noardburgum organiseert in het voorjaar tal van activiteiten waarbij kruiden en planten centraal staan. Er zijn speciale kruidenavonden, cursusdagen en workshops te doen.

Bij de kruidenavonden, die starten op 5 maart aanstaande, volgen deelnemers een serie van acht avonden waarbij zij kruiden op een bijzondere manier gaan ervaren. "We gaan niet alleen maar praten over kruiden, maar ook ruiken, voelen, kijken en proeven. De ene keer staat er een meditatie op het programma, de andere keer gaan we iets leuks of lekkers met kruiden maken", vertelt Postma. De avonden vinden plaats op de volgende dinsdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur: 5 en 19 maart, 2 en 16 april, 7 en 21 mei, 4 en 18 juni. De kosten bedragen €100,- voor de hele serie.

Naast de kruidenavonden geeft Tjitske Postma op zaterdag 16 maart een bijzondere cursusdag. Tijdens deze dag vertelt zij deelnemers alles over de stand van de maan en de invloed die de maan heeft op dagelijkse werkzaamheden. "De stand van de maan beïnvloedt het groeien van kruiden, maar ook de emoties van de mens. We gaan tijdens deze dag het ritme van de natuur herontdekken, zodat je leert hoe je dat in je eigen voordeel kunt gebruiken. Dat is handig, bijvoorbeeld als je wilt weten wanneer je het best met een dieet kunt beginnen, wat het beste moment is om de ramen te zemen, wanneer je bomen kunt snoeien en wanneer je planten water moet geven." De kosten voor de cursusdag ‘Energie van de maan’ bedragen €75,-.

Later in het seizoen organiseert Postma de cursusdag ‘Signatuurleer’ en de workshop ‘Lekkers uit de natuur’, respectievelijk op zaterdag 6 april en zaterdag 13 april.

Alle activiteiten vinden plaats bij de Krûdwiizer aan het Smidspaed 7 in Noardburgum.

Meer informatie of opgeven kan via tel. 0511-475763 of info@krudwiizer.nlof www.krudwiizer.nl.


– ingezonden mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *