Landelijke wedstrijd natuurfilmen voor jongeren

ROTTERDAM – Wildlife Film Festival Rotterdam organiseert de Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren. Alle jongeren tot 16 jaar kunnen hieraan meedoen. De Nationale Natuur Filmwedstrijd is loopt deze zomer en tijdens de finale op 28 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Natuurfilms zijn populairder dan ooit. Met beelden, bijvoorbeeld gemaakt met je eigen telefoon, kun je heel goed laten zien wat natuur voor jou betekent. Natuur is overal, onder een stoeptegel, in je achtertuin. Maar ook in het bos bij je oma of op je vakantieadres.

Maak je eigen natuurfilm

De Nationale Natuur Filmwedstrijd roept jongeren op een eigen korte natuurfilm van maximaal drie minuten te maken en in te sturen. De beste filmpjes worden eind oktober op het Wildlife Film Festival Rotterdam vertoond waarna een jury met o.a. filmmaker Ruben Smit de winnaar zal uitroepen. De deadline voor inzending is 29 september 2017.

Tips van Ruben Smit

Jurylid en ambassadeur van de wedstrijd Ruben Smit roept jongeren op om mee te doen: 

“Ik ben altijd enorm nieuwsgierig hoe de natuur er uitziet, maar vooral hoe dieren en planten samenleven. Daarom ben ik ecoloog geworden. Later besefte ik dat het vertellen van natuurverhalen helemaal mijn ding is. En hoe kun je dat beter dan met beeld? Daarom ben ik eerst natuurfotograaf en later natuurfilmer geworden.”

De maker van bekende natuurfilms als ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘De Levende Rivier’ heeft ook een aantal tips om de beginnende natuurfilmer op weg te helpen.

Deze tips deelt hij op www.nationalenatuurfilmwedstrijd.nl Op deze pagina is ook alle informatie over de wedstrijd te vinden.

Wildlife Film Festival 26-29 oktober 2017

In filmtheater Cinerama in Rotterdam vindt eind oktober de derde editie van Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) plaats. Vier dagen lang worden de beste en meest recente natuurdocumentaires uit binnen- en buitenland getoond. Bezoekers, jong en oud, kunnen genieten van maar liefst 80 topfilms, van lezingen & workshops en van een speciaal programma voor de jeugd. Tijdens dit jeugdprogramma worden de winnende filmpjes van Nationale Natuur Filmwedstrijd vertoond. WFFR is een privaat initiatief, opgezet door vrijwilligers, en geboren vanuit een passie voor dieren, natuur en films.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *