Landelijke tournees succesvolle producties Pier21

Pier21 organiseert vanaf januari 2025 jaarlijks een landelijke tournee met de Nederlandse versie van één van haar succesvolle Friese voorstellingen. De eerste landelijke tournee is die van `Avond’, de Nederlandstalige versie van `It wie op in simmerjûn’ geschreven door Bouke Oldenhof. Joke Tjalsma speelt de voorstelling samen met Paul R. Kooij, opnieuw onder regie van Jos Thie.

‘Avond’ is een tragikomedie over een vrijwillig levenseinde na een voltooid leven. Het zal in meer dan dertig theaters te zien zijn, verspreid over het hele land. Bij deze productie werkt Pier21 samen met de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) en Impact Entertainment.

David Lelieveld (creatief directeur en initiatiefnemer van Pier21): “Er is steeds meer belangstelling van buiten Fryslân voor onze voorstellingen. Zo speelden we met `WAT SOESTO!’ onder de titel `BOER BEN IK!’ al op Karavaan festival en het Limburg Festival. Het stuk wordt deze zomer zelfs in Italië gespeeld! Geweldig dat we nu elk jaar een succesvolle voorstelling in een Nederlandse versie door het hele land kunnen laten zien!”

In 2026 staat de nieuwste productie van Pier21 over ouderschap, `Krijst der safolle foar werom’ op de planning om landelijk uit te brengen als `Je krijgt er zoveel voor terug’. Het stuk is geschreven door Ali Zijlstra en wordt gespeeld door Anna Raadsveld en Benno Veenstra. Vanaf oktober 2024 is deze voorstelling te zien in dorpshuizen, zalen en theaters door heel Fryslân.

Meer informatie en de speellijst op pier21.nl.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 775

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *