Jeugd mag zelf de baton in handen nemen tijdens dirigeerworkshop op Jeugd Orkesten Festival

Zaterdag 22 juni krijgen muzikale jongeren tussen de 12 en 21 jaar oud de kans om zelf een keer de baton in handen te nemen. Tijdens het JOF in Leeuwarden geeft dirigent Stefan de Groot een gratis cursus dirigeren in Stadsschouwburg de Harmonie. 

De workshop zal op twee verschillende momenten plaatsvinden, in de ochtend en in de middag. Dit maakt het ook voor de deelnemers aan het Jeugd Orkesten Festival mogelijk om aan de workshop mee te doen. Dirigent Stefan de Groot is dirigent van Juliana Aduard, De Bazuin Winsum en Advendo te Burum. Zelf speelt de Groot de bastuba en de bariton. 

Tijdens de workshop zal Stefan met de deelnemers het dirigeervak onder de loep nemen. Hoe zwaai je de maat, hoe moet je luisteren, waar moet je op letten? Deelnemers gaan het dirigeren oefenen op een klein orkest dat gevormd wordt door de andere deelnemers en hun instrumenten. Daarnaast is er de mogelijkheid om rond te kijken op het festival zelf, waarvoor ook een observatieopdracht wordt meegegeven door Stefan. Organisator Fulkaan hoopt jonge muzikanten een inkijkje te geven in het dirigeervak, waar jonge muzikanten vaak nieuwsgierig naar zijn.  

De workshop dirigeren is op 22 juni gratis te volgen van 11:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 14:30 in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden en is voor jonge muzikanten van 12 tot 21 jaar oud. Opgeven kan via de agenda van Fulkaan op www.fulkaan.nl.  

Foto (C): Jilmer Postma 

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 773

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *