Lampionnenoptocht 2019

HOLLUM – Woensdagavond 23 oktober organiseert Dorpsbelang Hollum de jaarlijkse lampionnenoptocht. De stoet met kinderen, jongeren en volwassenen met lampionnen en fakkels begint om 19:00 uur op de Driesprong, middenin het dorp. Met het muziekkorops voorop wordt gaat het in optocht door het dorp. De lampionnen lopen vooraan en de fakkels sluiten achteraan.

Elk jaar lopen er wel weer kinderenm mee met zelfgemaakte lampionnen. Het zijn doorgaans de mooiste en zeker de verrassendste. Zelf een lampion knutselen kan nog mooi even op de woensdagmiddag. Stokjes met lichtjes zijn bij de verschillende winkels in het dorp wel te koop.

op het filmpje is de lampionnenoptocht van 2018 te zien.

In de Schuurverkoop aan de O.P. Lapstraat in Hollum zijn nog vier fakkels te koop voor 2 euro. Haal ze gauw op en loop ook mee.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *