Laatste leien voor Clemenskerk

NES – De leienactie van de Clemensparochie verloopt zeer voorspoedig. Wie niet op Ameland zit en toch een lei wil sponsoren kan het geld overmaken op bankrekening t.n.v. herstel Sint Clemenskerk IBAN NL 07 RABO 01018 457 58

BIC: RABONL2U. Het beschrijven van een lei is nog korte tijd mogelijk omdat de leiendekkers zeer voortvarend bezig zijn. Er zijn inmiddels ruim 250 leien beschreven. 

Leienactie

Het kerkbestuur greep de hijshappening van het torentje aan om nog een sponsoractie te lanceren. Ze doen dat in de vorm van een leienactie. Een lei voor op het kerkdak is te sponsoren voor tien euro per stuk. De sponsor mag dan zijn of haar naam of een tekst achterop de lei schrijven die dan op het nieuwe dak komt te liggen. Er wordt op die manier niet alleen geld opgehaald voor de nieuwbouw en renovatie van de Sint Clemenskerk, maar het dak wordt dan ook nog eens gezegend met namen, gedichten, spreuken en goede wensen van alle sponsoren.

Actie Kerkherstel

De barometer van Actie Kerkherstel staat momenteel op bijna 86.000 euro. Het doel is om in totaal 200.000 euro op te halen. Voor de komende maanden staan er meer acties op stapel.

Het tafeltje met leien staat in De Toel.

⇒ lees hier meer over  de Clemenskerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *