Laatste kooltje gesneden in De Stelp

HOLLUM – Harry Oud snijdt vanochtend zijn laatste kooltje in De Stelp. De kok van het zorgcentrum verloor zijn baan na het faillissement van Pasana en de overname door Kwadrant. Zijn rechterhand Greta de Jong-Kanger verliest net als de kok haar baan. Ongeveer twintig procent van het Stelp-personeel kon niet worden overgenomen door Kwadrant. Zij moeten uitkijken naar wat anders. 

Harry Oud stond 48 jaar achter de kookpotten waarvan 14 jaar in de keuken van De Stelp. Hij kookte de sterren van de hemel en had overwegend zeer tevreden klanten. Menig keer werd Oud naar voren geroepen nadat de keuken wederom een certificaat van kwaliteit had gehaald. Dat bracht in het staartje van zijn carrière niet dat beetje extra. Vlak voor zijn pensioengerechtigde leeftijd moest hij gaan.

Zijn kinderen hadden namens de kleinkinderen een mooi spandoek gemaakt dat vandaag, op zijn laatste dag in de keuken, bij de noordgevel van De Stelp staat. "Na 48 jaar achter het vuur, werd jij voor Kwadrant te duur. Helaas niet werken tot je pensioen, maar lieve opa, wij gaan heel veel leuke dingen met je doen." Ondertekend door Emiel, Marin, Roan en Isa.

Greta de Jong-Kanger raakt na 43 jaar trouwe dienst in De Stelp haar baan kwijt. Zij is een van de teamleden die met Oud borgstond voor het lekkere eten.

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *