L’ Herminez op Ameland

BUREN – Op 17 april opende de tentoonstelling 'Ameland in Silhouet' van Miriam L'Herminez. De kunstenares maakte zeven silhouetten van eilanders en plaatste ze in een installatie in Museum Swartwoude. Op 6 en 7 juli is L' Herminez weer op Ameland en is ze aanwezig voor een persoonlijke toelichting over de werken.

Ameland in Silhouet is het resultaat van haar expositie tijdens de Kunstmaand van 2018 in de hervormde kerk in Hollum. De kunstenares riep Amelanders op bij te dragen aan haar silhouetten en aan die oproep werd gehoor gegeven. Er kwam een nieuwe tentoonstelling uit voort, die nu in Buren is te zien. Het is een mixed media installatie geworden, waarbij de silhouetten, die aan de voor- en achterzijde zijn te bekijken, in de ruimte hangen. Ook is de skyline van Ameland in het museum te zien, althans de interpretatie van de kunstenares van het silhouet van het eiland. De bijpassende muziek en enkele nieuwe kleinere werken maken de tentoonstelling tot een indrukwekkend geheel.

In het filmpje hieronder vertelt Miriam L'Herminez over haar werk en de tentoonstelling in Buren. 

Ameland in Silhouet is tot november 2019 in museum Swartwoude te zien.

naar Tentoonstellingen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *