Juni concert van Vocalis

HOLLUM – Op zaterdag 29 juni vindt het derde concert van vocaal ensemble Vocalis plaats in een serie uitvoeringen die gedurende het gehele zomerseizoen plaatsvinden.

Het vocaal ensemble staat onder leiding van dirigent Gijsbert de Jong. Vocalis zingt a capella geestelijke en wereldlijke liederen door de eeuwen heen. Voortbordurend op het repertoire van vorig jaar, is het koor in de winterperiode druk bezig geweest met het instuderen van een aantal nieuwe stukken en worden er in het concert van 29 juni in ieder geval twee nieuwe liederen gezongen van de componisten G.P. Da Palestrina en Franz Biebl. Ook brengt Vocalis het Nederlandstalige lied 'De Strandwandeling' ten gehore, in 1997 gecomponeerd door E.J. Kors. Een mooi meerstemmig lied, passend bij de sfeer van Ameland. Dit concert is extra bijzonder omdat de componiste, naar verluid, zelf in het publiek aanwezig is.

De uitvoering vindt plaats in de hervormde kerk te Hollum. Aanvang van het concert is 20.30 uur, de kerk gaat ongeveer een half uur voor aanvang van het concert open voor het publiek.

De toegang is gratis, maar het koor hoopt op veel publiek en op een goede opbrengst uit de collecte na afloop van de uitvoering.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *