Kwestie Huishoudelijke Hulp Ameland

Geplaatst op: 10 december 2014 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – Vooralsnog doet de gemeente Ameland, bij monde van adjunct-directeur Ellen Manshanden van Samenlevingszaken, geen mededelingen over de consequentie van de gerechtelijke uitspraak inzake afschaffen thuishulp in Dantumadeel.

Op 10 november schreef Manshanden nog dat Ameland niet te snel was met afschaffen HH1 en dat de veronderstelling dat Ameland net als Dantumadeel te snel zou hebben geacteerd een foute was.

Op de vraag: “Wat is de consequentie van de uitspraak van de rechter inzake Dantumadeel en thuishulp? Staatssecretaris Van Rijn spreekt over: eerst onderzoek en dan pas de brief. Die volgorde heeft Ameland toch niet gehanteerd?” komt het volgende antwoord uit Ballum: “Ellen Manshanden heeft aangegeven dat de samenwerkende gemeenten van Noord Oost Fryslân deze week bij elkaar komen, dan bespreken zij ook dit onderwerp. Tot die tijd doen de gemeenten geen mededelingen hierover.”
De NOF gemeenten, Ameland, Dantumadeel, Dongeradeel, Ferwerderadeel, Kollumerland en Schiermonnikoog trekken bij de transitie van de zorg samen op.

Op 9 december bepaalde de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland in Groningen dat de gemeente Dantumadeel de huishoudelijke hulp aan een ouder echtpaar niet met ingang van 1 januari 2015 mag beëindigen.

⇒ lees hier Ameland te snel met afschaffen HH1

lees hier "Ameland niet te snel met afschaffen HH"

⇒ lees hier Open Brief en oproep vanwege HH1

lees hier Toeristenbelasting Ameland weer omhoog

lees hier Veranderingen Wmo, ook voor Ameland

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?