Kwart eeuw Blauwe Vlag voor Ameland

BALLUM – De badstranden van Ameland zijn voor de 25e keer op rij onderscheiden met de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag werd bij de landelijke uitreiking in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee in het bijzijn van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander toegekend aan de badstranden bij Buren, Nes en Hollum. Namens Ameland namen wethouder Will Bakema en ambtenaren Lars Brouwer en Wim Kiewiet de vlag in ontvangst.

25 keer Blauwe Vlag voor Ameland
Ameland is het enige Waddeneiland dat de Blauwe Vlag op de badstranden mag hijsen en is één van de vijf gemeenten die de onderscheiding dit jaar voor de 25e keer krijgt toegekend. Naast Ameland mogen ook de stranden van Veere, Schouwen-Duiveland en Noordwijk en de passantenjachthaven van Terschelling de vlag voor het 25e achtereenvolgende jaar voeren.
 
Tijdens de 25e editie van de Blauwe Vlag-uitreiking heeft de internationale jury voor de Blauwe Vlag dit jaar in Nederland in totaal 140 Blauwe Vlaggen toegekend. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van 2011. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne.
 
Internationale erkenning
De Blauwe Vlag is de internationale erkenning voor stranden en jachthavens die voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen op gebied van waterkwaliteit, veiligheid, educatie en aanwezige voorzieningen. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.
 
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.
Bron: Gemeente Ameland
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *