Kunstworkshop op BWS

NES – De tweede klassers van de Burgmeester Walda School in Nes maakten samen met kunstenares Tineke de Vries een kunstwerk van allerhande materialen. De leerlingen zochten aanspoelsels van het strand en namen van huis spullen mee die verwerkt werden in het kunstwerk dat bij de ingang van de school staat. Het werk heeft geen titel en er zit geen verhaal achter. Het is wat het is en het blijft staan tot het einde van de Kunstmaand. Weer en wind zullen aan de installatie happen en attributen zullen verdwijnen. Het hoort er allemaal bij, vindt De Vries.
Ook met kinderen van de basisscholen Koningin Wilhelmina in Hollum en de Kardinaal de Jong in Nes maakte ze een installatie die voor beide scholen staan opgesteld.

Tineke de Vries uit Joure exposeert tijdens de Kunstmaand haar Kunstklokken in Boomhiemke in Hollum. Van de klokken van de Vries kun je zonder meer zeggen dat ze ‘oars as oars’ zijn. Behalve dat ze functioneel zijn, zijn het vooral humoristische en originele kunstobjecten die bij menigeen een glimlach oproept. Tineke de Vries werkt met afgedankte materialen en voorwerpen die ze bewerkt en op een ludieke manier een nieuw leven geeft.

Op de groepsfoto staat Tineke de Vries in het midden, met zwarte jas.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *