Kunstmaandglas ingepakt vanwege storm

BUREN – De glazen kunstwerken van Göran Warff, die gedurende de Kunstmaand op Ameland zijn tentoongesteld in een glazen container aan het begin van de strandopgang bij Buren, zijn ingepakt.

Pieter Smit en Jan van Twillert van de Kunstmaand organisatie vrezen stormschade aan de container. Uit voorzorg worden de kunstobjecten ingepakt en de container ingebouwd tussen gewone containers. “Hij staat vol op de wind en we zijn bang dat de sponningen eruit vliegen. Ik wil vannacht wel slapen,” laat Smit weten.

Om de bijzondere container zelf te beschermen krijgt hij een buffer van gewone containers om zich heen. Twee grote containers houden hun kostbare glazen broeder uit de wind. Smit neemt de voorzorgsmaatregelen omdat een expositieruimte als deze niet snel te vervangen is. Als hij kapot zou gaan dan zit de Kunstmaand met een strop en zonder expositieruimte voor het werk van Warff.

Een deel van zijn objecten is tijdelijk verhuisd naar De Rentmeester. De kostbaarste werken zijn opgeslagen achter slot en grendel.

Smit verwacht dat het glas zaterdag weer te zien zal zijn. Dan is het weer rustig, voorspelt weerman Piet Paulusma. De tweede glazen container, bovenop de strandopgang met unica van Lena Bergström, blijft gewoon staan. Deze staat meer beschut achter de duinen.

De Kunstmaand werd afgelopen zaterdag geopend en duurt nog tot 28 november.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *