Kunstmaand slachtoffer van diefstal

NES – Kunstmaand Ameland is nog voor de officiële opening die zaterdag plaatsvond slachtoffer geworden van diefstallen van verschillende objecten. Er wordt een grote glazen vaas vermist, textielwerken en een bronzen beeldje, die op verschillende plekken op het eiland stonden tentoongesteld.

De Kunstmaandorganisatie is er erg van geschrokken. “Het laat niemand onberoerd,” laat Risje Sinnema van Kunstmaand Ameland weten. “De suppoosten zijn ook erg van slag, net als de kunstenaars en alle betrokkenen.”

Er is aangifte gedaan bij de politie. Vrijwilligers en medewerkers van Natuurcentrum Ameland hebben na de eerste vermissing kunst vastgezet. Kunstwerken worden zichtbaar en onzichtbaar beveiligd en er zijn camera’s geïnstalleerd.

Een nieuwe maatregel is dat bezoekers verzocht wordt hun tassen en rugzakken bij de suppoost te plaatsen. Sinnema: “Hopelijk is dit voldoende en komt er per direct een einde aan de diefstallen. Wij hopen echter van harte dat de kunst terug komt.”

Kunstmaand Ameland beleeft dit jaar haar twintigste editie en duurt van 1 tot en met 30 november. Een van de publiekstrekkers is de beschilderde vuurtoren, die voor de duur van de Kunstmaand door Rachel van Balen van boven tot beneden een kunstig decor heeft gekregen.

⇒ bekijk hier de Kunstmaandvuurtoren van Rachel van Balen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *