Kunstmaand – Schoonschip

BUREN – Bijna alle klassen van het basisonderwijs hebben meegedaan aan het project ‘Schoonschip,’ vertelt kunstenares Sigrid Hamelink. “De schoolkinderen hebben gejut langs het strand en vervolgens kettingen geregen van alles wat ze vonden.

Deze kettingen hebben we in het beeld gehangen. In totaal hebben we samen de inhoud van veertig volle vuilniszakken verwerkt in het beeld. Toch een forse oogst, in acht genomen dat de gemeente Ameland onlangs het strand had schoon gemaakt en dat het rustig weer was.”

Het kunstwerk bestaat uit 14 palen, opgesteld in de vorm van een schip. Het is 12 meter lang en 5 meter breed. Tussen de palen hangen, op 5 meter hoogte, lijnen met blauwe netten, ballontouwtjes, blik, plastic flessen en containers. Het geheel beweegt als een schip in de golven. Daarnaast staat een oranje baken, van onder meer touw, containers, handschoenen,schoenen, een wasmand en een gifspuit.

“Het kunstwerk roept veel reacties op en leidt tot gesprekken tussen Amelanders en gasten. De betrokkenheid bij het afvalprobleem blijkt groot.  Het zou mooi zijn als de vervuilers nu ook eens schoonschip gaan maken.”

Het beeld is de hele kunstmaand november te zien bij de Vleijenhof, Zwarteweg 1 in Buren.

>>> de locatie is te vinden op de iPhone app Ameland Actueel, gratis te downloaden via de App Store

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *