Kunstmaand – Pointillistisch

KUNSTMAAND – November is Kunstmaand. Deze dertiende editie met de ondertitel Dertiende Druk wordt gevolgd en verslagen door Persbureau Ameland. Het begon met een boortoren die er eigenlijk niet bij hoorde, daarna kwam het lintje als verrassing. Nu is het tijd voor de Kunstmaand collectie.

Pointilistische deuren in Paal 13
NES – Restaurant Paal 13 aan de Strandweg bij Nes heeft sinds deze week een deur als monumentaal kunstwerk. Beeldend kunstenaar Dirk Hakze voltooide tijdens de tweede week in de Kunstmaand een pointillistische schildering op wand en deur van het restaurant. Het werk is te zien als men het restaurant betreedt vanuit het atrium van Ameland-State. Het kunstwerk is gemaakt met zo’n 35 kleuren en bevat om en nabij de 12.000 stippen. Het idee voor deze monumentale toepassing is afkomstig van het vroegere werk dat Hakze op de kunstacademie maakte.

De schilder stipte acht dagen lang aan het kunstwerk. Hij nam regelmatig uitgebreid de tijd om met belangstellenden te praten. Hakze stond deze zomer op het strand bij Buren met zijn Colors of Music, een reeks landschappen die ter plekke werd gemaakt met muziek en eiland als inspiratie. Een aantal werken van deze serie is tijdens de Kunstmaand te zien in het restaurant Paal 13.

 

>>> lees hier 13-8-09 The Colors of Music op het strand

>>> lees hier 6-11-09 Kunstmaand – Kwallen


© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *