Kunstmaand – Kabouters rukken op

KUNSTMAAND – November is Kunstmaand. Deze dertiende editie met de ondertitel Dertiende Druk wordt gevolgd en verslagen door Persbureau Ameland. Het begon met een boortoren die er eigenlijk niet bij hoorde, daarna kwam het lintje als verrassing. Nu is het tijd voor de Kunstmaand collectie.

NES – De Kunstmaand Ameland kent een groot aantal exposanten. Het kan niet uitblijven dat creatieve Amelanders aanhaken bij de maand vol kunst om de eigen werken aan het kunstminnende publiek te laten zien, om een ander geluid te laten horen, of om zomaar voor de grap iets toe te voegen aan de officiële route.

In Nes in de Torenstraat, naast de toren, staan tientallen kabouters opgesteld. Vrijwel elke dag van de Kunstmaand groeit het legertje kleintjes. Met groente, gereedschap en muziekinstrument staan ze op Torenshoogte alsof ze er thuishoren. Niet iedereen is gecharmeerd van de illegale Kunstmaandtoevoeging. Afgelopen week werd een groot aantal kabouters vernield. De brokstukken zijn opgeruimd en het leger kan weer wassen.

Kunstmaandbezoekers maken foto’s. Zij hebben wel eens onbegrijpelijker kunst voor de kiezen gehad. De kabouterfamilie is leuk en hoort er gewoon bij.

>>> lees hier 13-11-09 Kunstmaand – Pointilistisch

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *