Kunstmaand in Sier aan Zee

HOLLUM – In Sier aan Zee is werk van glaskunstenaar Sebastiaan Coppens te zien en werk van Estrellita Bartelsman.

Sebastiaan Coppens

Coppens studeerde aan het Sint Lucas Instituut voor Beeldende Kunst te Gent en nadien het Instituut voor Kunst en Ambacht te Mechelen. Daarna werkte hij als eerste assistent bij de Franse glasblazer Gregoire Pays. Daar kreeg hij het glasblazen pas goed onder de knie.

Voor zijn grote sculpturen combineert hij glas met hout, inox, cortenstaal en smeedijzer. Sinds 2009 exposeert Sebastiaan Coppens in binnen- en buitenland en was hij te zien op de Art Fair Köln, Universal Art Expo Milano en de Hermitage in Amsterdam.

Estrellita Bartelsman

Haar schilderijen verbeelden landschappen, al is dat niet altijd op het eerste gezicht te zien. De losse geometrie van de compositie doet denken aan omsloten plattegronden. Bartelsman zet de vormen uit de vrije hand en zonder precisie neer. De streken van de kwast en het poetsen in de natte verf zijn zichtbaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *