Kunstmaand in De Plaats

HOLLUM – Pioniersplaats De Plaats heeft niet alleen een mooie Kunstmaand tentoonstelling in huis, maar heeft ook Kunstmaand Activiteiten op het programma staan. De Plaats is te vinden aan de Oosterlaan in Hollum. Op dinsdag 16 november is er een speciale Sing Inn met als thema Gospels.

Op donderdag 18 november vertelt kunstschilder Albert Jansen over zijn werk. Voor beide avonden graag aanmelden bij De Plaats. Zie de foto.

Novembermaand Kunstmaand

In de maand november is ook onze Pioniersplek De Plaats een Kunstlocatie. Twee kunstenaressen zullen in De Plaats hun zilverwerk tentoonstellen.

Wij hebben de deur openstaan van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondags van 12.00 uur tot 17.00 uur.

De inloop momenten gaan gewoon door, op de maandag zijn wij gesloten. U bent van harte welkom. De overige activiteiten die wij organiseren staan hieronder vermeldt.

Zondag 14 november Kindermiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur

Gezellige kindermiddag in de bovenzaal van de Magnus Kerk. Het thema van deze middag is zilver. Iedereen van harte welkom.

Dinsdagavond 16 november Speciale Sing-Inn met thema “black Gospel/Spirituals” aanvang 19.00 uur

De geloofsliederen uit de Amerikaanse slaventijd zijn nog steeds actueel en springlevend! Samen zingen we vanavond deze mooie en levendige muziek met onze begeleidingsband. Kom je ook lekker meezingen? Hartelijk welkom toegang vrij.

Woensdag 17 november “rollend langs de kunst” 14.30 uur

Wij verzamelen om 14.30 uur bij de ingang van De Stelp. Vanaf hier maken wij een mooie wandeling langs een aantal kunstlocaties en drinken in De Plaats een kopje koffie of thee met wat lekker erbij. Wilt u zich aansluiten bij de duwers, van harte welkom. Opgave via 0519-252221

Woensdagavond 17 november van 19.30 uur tot 21.30 uur

Avond voor mensen met rouw & verlies-ervaring en geïnteresseerden

Je bent van harte welkom. Ken je iemand voor wie dit onderwerp ook van belang kan zijn? Neem hem of haar dan mee. We beginnen gezamenlijk, vervolgens gaan we uiteen in kleine groepen. De avonden zijn laagdrempelig en met aandacht.

De avonden over rouw worden georganiseerd door de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd en de Hervormde Gemeente Ameland

Donderdag 18 november Thema avond “Geloven en schilderen“ 20.00 uur

Thema over moderne Bijbelse schilderijen en hun betekenis door Albert Jansen.

Hij laat zien en vertelt over zijn werk en maakt met ons een tochtje lang bijbelgedeeltes. U bent van harte welkom.

Vrijdag 19 november de Stamtafel van 09.30 uur tot 11.00 uur

Elke vrijdag een gesprek, lokaal of nieuws uit het land / krant onder het genot van een kopje koffie of thee. Vandaag in gesprek over Kunst.

Vrijdagavond 19 november Rock Solid, van 19.30 tot 21.30 uur

Gezellige spelavond voor jeugd van de basisschool groep 7 en 8 en klas 1 van het VMBO.

In verband met de Kunstmaand is de locatie de Pastorie aan de Oosterlaan.

De Plaats is te vinden op De Plaats 5 in Hollum, vlakbij de hervormde kerk.

 ingezonden mededeling De Plaats – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *