Kunstmaand draait op volle toeren

NES – Kunstmaand Ameland 2018 is in volle gang. Het thema Ameland Verbindt wordt dit weekend extra zichtbaar, zegt de Kunstmaand-organisatie, met de komst van een aantal kunstenaars die aanwezig zullen zijn bij en met hun werk.

Susanne Silvertant en Oussama Diab

Susanne Silvertant en Oussama Diab zijn zondag aanwezig in de Sint Clemenskerk in Nes, waar ze gezamenlijk exposeren. Keramiste Silvertant toont abstracte keramische werken, met glazen elementen. Diab laat schilderijen en tekeningen zien. Enkele van zijn tekeningen verwerkte Silvertant in haar werk. Deze bijzondere wandobjecten vinden al gretig aftrek, laat de Kunstmaand weten. Zondag kunnen beide exposanten meer vertellen over hun samenwerking.

Zuheir Alkazzaz

Zuheir Alkazzaz was het eerste weekend van Kunstmaand Ameland te gast op het eiland en hij is er tot en met 18 november weer. keert terug. Hij demonstreert in Klein Vaarwater in Buren het traditioneel glasblazen van gebruiksvoorwerpen, zoals hij dat deed in zijn geboorteland Syrië. In het filmpje hieronder is hij aan het werk te zien.

Miriam L’Herminez

In de hervormde Kerk in Hollum toont Miriam L’Herminez haar textiele werken. Ze heeft via diverse media contact gezocht met eilandbewoners, wiens verhaal ze verwerkt in nieuwe doeken. L’Herminez is de hele maand november aanwezig in de kerk. Beelden van haar werk zijn in dit filmpje te zien.

Alie Popkema en Henk de Lange

Alie Popkema en Henk de Lange werken tot en met 17 november aan hun gezamenlijke kunstwerk in de duinen bij Ballum. Zij zijn dit weekeinde ook nog aanwezig. Elk van hen is bovendien met eigen beelden en installaties vertegenwoordigd: Popkema bij de vuurtoren in Hollum en De Lange in Hotel Noordsee in Nes. Daar draait bovendien de film The Island of All Together van Marieke van der Velden.

Behalve deze activiteiten zijn er nog meer kunstenaars die als artist in residence aanwezig zijn. Irma Frijlink in de doopsgezinde kerk in Nes bijvoorbeeld, Truus Huijbregts in de strandwachtenkeet bij de strandovergang van Ballum, en Carole Witteveen in Maritiem Centrum Abraham Fock in Hollum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *