Kunstmaand bij Qurios in beweging

HOLLUM – Vakantiepark Qurios draait mee in de Kunstmaand en er exposeren verschillende kunstenaars. De werken staan buiten en binnen in verschillende zalen. Er is veel te zien, bij Qurios. Zo staat er glaswerk van Petra Verhees, hangen er schilderijen van Ellen Lindström en staan er beeldjes van haar. Ook is er keramiek van Karin Esbjornsson te zien. Het werk van de laatste lijkt van de tafels te druipen. Bergachtige vormen lijken te smelten. Van Timo de Smet van Ameland staat er een serie strandhuisjes, kleine keramieken hutjes op pootjes, versierd met een steen of grillig gevormd zeewier.

De objecten van Mariëlle Buckinx uit Hollum zijn alleraardigst. Je blijft kijken naar wat de kunstenares van Ameland nu weer van het stand heeft geraapt en in elkaar heeft gezet. Van elke strandwandeling sleept ze wel iets mee naar huis om het later in een kunstwerk te verwerken. Het gejutte spul vult ze dan aan met door de jaren heen verzamelde materialen zoals touwtjes, stukjes leer, knoopjes en wat al niet.

Dit jaar was het Kunstmaandthema ‘Beweging’ voor Buckinx aanleiding om te spelen met kleine mechaniekjes, veren en balans. Elk jaar komt ze wel weer met een verrassing en deze keer bestaat de collectie uit vogelachtige figuren die op de een of andere manier in beweging zijn. Bekijk het in het filmpje of ga even naar Qurios.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *