Kunstmaand beeld

HOLLUM – Bas van Vlijmen maakte het kunstwerk Tokens in de duinen bij de strandopgang naar het badstrand van Hollum. Het is een wandeling of fietstocht meer dan waard.
Het werk is een reactie op de oplevende Christendom -Islam controverse, schrijft Van Vlijmen in een begeleidende tekst. Met de installatie in de duinen vraagt hij zich af hoe een computer teksten uit de koran en de bijbel zou zien. “Het apparaat zou wellicht tot de conclusie komen dat ze sterk op elkaar betrokken zijn.”

Het object Tokens bestaat uit twee velden van ruwweg 7 X 45 meter met elk 170 gekleurde schijven op ijzeren staven. De velden coderen elk een zin. De ene zin is uit de koran en de andere uit de bijbel. De velden reageren op elkaar maar niet op hun omgeven, meent Van Vlijmen. De zin uit de koran is: “Degenen die geloven en goede werken doen, voor hen is geluk en een uitstekende plaats van terugkeer.” De zin uit de bijbel luidt: “Gelijk het hert dat reikt naar waar het water stroomt, zo in verlangen reikt mijn ziel naar u, o God.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *