Kunstmaand Ameland wil professioneel

BALLUM – “De raad was in het voorjaar ook in een goede mood. Gun het ze nu!” Met deze woorden wil burgemeester Albert de Hoop de raadsleden over de streep trekken de € 50.000,– die dit voorjaar voor de Kunstmaand is gereserveerd, als eenmalige bijdrage in de Kunstmaand kas te storten. Met dat geld en een aardige duit van provincie en sponsoren wil de Kunstmaand een professionele stichting opzetten die het voortbestaan van de Kunstmaand waarborgt. November 2008 is de twaalfde Kunstmaand Ameland. Raadslid Tonnie Overdiep (PvdA) benadert het positief: “Het is een eenmalig bedrag. Ik wil de Kunstmaand alle succes toewensen.”
De Kunstmaand wil een zakelijk leider en een artistiek leider voor elk één dag en iemand voor de administratie voor twee dagen aantrekken. Een eigen promotiebeleid moet nog meer bekendheid geven aan het evenement. De organisatie heeft voor de professionalisering € 172.000,– nodig, waarvan 50.000 van de gemeente, 72.000 van de provincie en 50.000 van sponsoren.

meer over de Kunstmaand in De Krant van Ameland nummer 23

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *