Kunstmaand Ameland drukker dan voor jaar

NES – De Kunstmaand die in november voor de 19e keer op de kalender van Ameland stond, was weer drukker dan vorig jaar. Dat zegt directeur Kunstmaand Ameland Pieter Smit op Omrop Fryslân. Smit kijkt tevreden terug op een Kunstmaand die met prachtig weer begon en met veel regen eindigde. Ondanks het natte weer en de harde wind werd het bezoekersrecord gebroken. Ook werd er veel meer kunst verkocht dan andere jaren. Liefhebbers schaften voor bijna 100.000 euro aan kunst aan op het eiland.

Kunstmaand Ameland heeft zich gerealiseerd dat de buitenkunst goed voormekaar moet zijn. Als de buitenbeelden en projecten op locatie goed en interessant zijn, dan fietsen de liefhebbers daar graag een paar kilometer voor om.

De kunstroute in de Kooiduinen, achter ’t Koaikershuus, was dit jaar pico bello in orde en daar kwamen erg veel mensen op af. Een klein deel van de objecten moest na hevige regenval worden verplaatst, maar de wandeling door de duinen bleef de moeite waard en ’t Koaikershuus een welkome pleisterplaats voor de wandelaars en kunstkijkers.

Het was een van de vele succesvolle locaties.

In totaal kwamen er 6200 bezoekers naar Ameland om kunst te kijken, turfden de vrijwilligers.

⇒ nagenieten van de Kunstmaand? Kijk dan op de app Ameland Actueel of de mobiele website ameland-actueel.nl

⇒ ga in de app naar Locaties → Attractie & Musea → Kunstmaand Ameland → en loop de locaties nog eens langs

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *