Kunstmaand Ameland 2010

NES – Kunstmaand Ameland is een cultureel hoogtepunt in de maand november met eilandbrede expositie waar – en dat is ook heel bijzonder – de zee de grens aangeeft.

Kunstmaand Ameland vindt voor de 14de keer plaats met als uitgelichte discipline de glaskunst. De Kunstmaand is van 1 november tot en met 28 november. De officiële opening is op 6 november.

Zo’n 70 kunstenaars exposeren hun werk op Ameland. Het is een internationaal gezelschap uit Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland.

In alle vier de dorpen op het eiland zijn exposities in origineel en smaakvol ingerichte ruimtes. Hotels, appartementengebouwen, kampeerboerderijen, campingrecreatieruimtes, kerken, gemeentehuis en galeries en in het landschap.

De exposities zijn gemakkelijk te vinden, want om het kijken naar kunst en het bezoek aan Ameland  te veraangenamen zal in november een praktisch routeboekje met allerlei informatie verkrijgbaar zijn.  Bovendien staan de locaties in de iPhone app Ameland Actueel en op de mobiele website www.ameland-actueel.nl.

Alle exposities die in het kader van de Kunstmaand op Ameland plaatsvinden zijn van woensdag tot en met zondag geopend; een aantal locaties is ook op de andere dagen van de week te bezoeken.

In de weekenden zijn er podiumkunsten en workshops.  Kijk in de Ameland agenda voor de data.

>>> lees hier over Kunstmaand in broekzak

>>> bekijk hier een prachtige documentaire van de Vlaamse Nic Balthazar met Bea van Twillert, Jan Epping, Tom Beijl, Mariëlle Buckinx en Nobeltje

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *