RSS
Zoeken

Kunsthekwerk van Oisterwijk naar Ameland

Geplaatst op: 28 april 2015 - Categorie: Kunst & Cultuur

Kunsthekwerk op Torenshoogte

NES - Eén van de kunstwerken van het project Kunst en Bomen, vorig jaar gehouden in Oisterwijk, heeft een blijvende plek gekregen op Ameland. Het is afgelopen week geplaatst rond een boom op Torenhoogte in Nes.

De maker van de groene rondedans in de vorm van een hek om een boom, Anton Dona uit Oisterwijk, raakte geïnspireerd door de oktoberstorm van 2013. Dona ging daarop in gesprek met wethouder Nico Oud, die het kunstwerk wel zag zitten. “Nico Oud, wethouder op Ameland, vond mijn kunstwerk erg goed passen op zijn eiland. Aldus kwamen we snel tot afspraken en hebben we samen naar een mooie plek gezocht,” zegt Dona in Oisterwijks Nieuws. Er is een speciale moseik geplant achter de toren en daar is het kunstwerk omheen geplaatst. Het werk heet ‘Vrijheid’ en staat voor vieren van de vrijheid en bescherming van de boom.

Dorpsbelang Nes fronste het voorhoofd toen het afgelopen week plotseling het hekwerk zag staan. Zonder overleg met de vereniging werd het geplaatst. Ondernemers en Dorpsbelang mopperen na de plotselinge confrontatie met het object, omdat zij nooit zoiets mogen plaatsen in het beschermde dorpsgezicht van Nes, staat in de Leeuwarder Courant van vandaag te lezen.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?