Kunstenares op school

HOLLUM- Wia Stegeman is een kunstenares die, zoals ze zelf zegt, niet heel gewone kunst maakt. Ze vertelt op 7 november aan leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool De Schakel in Hollum over haar ideeën, haar werk en het kunstwerk in de duinen bij de vuurtoren. Ze heeft een windtunnel gemaakt die ze “Adem” noemt.
De gastles vindt plaats op initiatief van de kunstenares die tijdens de Kunstmaand Ameland haar installatie tentoonstelt. Stegeman vindt het belangrijk dat kinderen weet hebben van kunst en ze denkt dat wanneer kinderen meer over kunst weten en het beter begrijpen er minder stuk wordt gemaakt. Wia is daar wel een beetje bang voor. Haar werk staat onbeschermd en voor iedereen toegankelijk in de duinen. Vandalisme ligt op de loer en dat zou zonde zijn, meent Stegeman. Ze bezocht ook de Koningin Wilhelminaschool in Hollum.
Meester Jaap gaat tijdens de Kunstmaand met de klassen een bezoek brengen aan het kunstwerk “Adem.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *