Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland 29

LAUWERSLAND – Op 12 en13 en op 19 en 20 maart zijn de ateliers van beroepskunstenaars in het Lauwersland weer geopend voor publiek. Belangstellenden kunnen een route volgen vanaf de waddenkust in Noordoost Friesland tot aan de Ommelanden nabij Groningen. Starten kan op elk punt in de route. De toegang is gratis.

Het thema van deze route is: ‘Verborgen Betekenis’.

Twee woorden, allebei afzonderlijk zijn het verschillende begrippen. Maar in deze combinatie krijgen zij een heel andere dimensie. Als je je daarin verdiept lijkt het of in het leven van de mens, jong en oud, deze woordcombinatie veelvuldig een rol speelt.

Wij zijn benieuwd of de bezoekers de verborgen betekenissen in de kunst willen of kunnen ontdekken.

De deelnemende kunstenaars zijn: Reinier van der Berg, Elise Klinkert, Annemarie van Buuren, Erwin Stienstra, Arda Barten, Noor Agter, Reny Kramer, Theo Leijdekkers, Arie Jekel, Elisabeth Donkers, Marjanne Sorgdrager (gastlocatie Oostmahorn), Fonz Hoiting, Hans Krakou, Stefan Belderbos, Marcel van Zijp, Paul Andringa, Mascha de Lange, Wietske Hellinga, Trix de Waal, Koos Zwiers, Gerke Procee en Patriz de Bruijn.

Daarnaast is er een gastdeelnemer uitgenodigd om zich te presenteren met kunst, speciaal geïnspireerd op het thema. In het voormalige atelier van architect Gunnar Daan in Oosternijkerk nodigt Monique Verbruggen belangstellenden uit om een kijkje te nemen in de verborgen betekenis van haar caleidoscopen

De route is ongeveer 200 km. en kan in verschillende etappes gereden worden. Zij leidt langs de mooiste plekjes in het Lauwersmeergebied, zodat bezoekers naast de kunst ook volop van landschap en cultuur kunnen genieten. Er is één informatiepunt in de route, restaurant ‘het Raadsel van de Wadden’ in Oostmahorn, waar ook een hapje en drankje kan worden genuttigd. Op alle punten in de route zijn flyers beschikbaar en op de website is ook alle informatie te vinden.

Aan de route is de Kans-op-Kunst Loterij verbonden. Bezoekers kunnen op elk punt in de route voor 5 euro een lot kopen waarop ze zelf de kunstenaar kunnen invullen waarvan ze graag een kunstwerk zouden willen winnen. De waarde van zo’n kunstwerk is 500 euro. De loten kunnen op elk punt tot aan het einde van de route weer worden ingeleverd.

De kunstenaars zijn alle dagen zelf aanwezig om bezoekers te vertellen over het proces van het kunst maken en vragen te beantwoorden. Zij stellen de gesprekken zeer op prijs. Uiteraard kan men deze routedagen ook een kunstwerk aanschaffen. Vaak voor een vriendelijke prijs.

De ateliers zijn geopend op zaterdag en zondag 12 en 13 maart en 19 en 20 maart van 11.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis. Alle informatie is te vinden op www.kunstaanhuis.nl

Bron Kunst aan Huis

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *