Kuitenbijtertje Rondje Ameland

HOLLUM – Wie nog mee wil lopen met de 25 km en 50 km van hèt Rondje Ameland, heeft nog tot zondag 19 mei om zich in te schrijven. Rondje Ameland is een unieke wandeltocht met een fantastische sfeer en een schitterende route. Voor de 50 km zijn er nog genoeg plaatsen beschikbaar, laat de organisatie weten. De 25 km van Rondje Ameland is bijna vol. Op 25 mei wordt het 23ste Rondje Ameland gelopen. De inschrijving kan via de website van Rondje Ameland. De website is te vinden op de Links-pagina.

Veelwandelaars

Er valt wat te kiezen, voor de veelwandelaars. Zo ondervindt Rondje Ameland dit jaar wat concurrentie van de Elfstedenwandeltocht die gelopen wordt van 28 mei tot en met 1 juni. Sommige die hard Rondje Ameland wandelaars, kiezen voor een van de twee wandelevenementen. Zo kiest die hard Rondje Ameland wandelaar Nanne Nicolai voor de Elfstedenwandeltocht en laat hij dit jaar het Rondje schieten, uit angst voor blessures. De Damwoudenaar, die steevast zijn camera meeneemt naar het eiland en mooie foto's maakt en er op zijn blog over publiceert, wil niet de kans lopen dat hij met door het ene wandelevenement te lopen de andere niet meer kan doen. Bekijk hier het filmpje an blogger Asing Walthaus.

Kuitenbijtertje

Voor wie voor Rondje Ameland gaat: ga de wandeltocht niet ongetraind in. Het is een heel end, 50 kilometer rond het eiland, maar wel een heel mooi end.

Het kuitenbijtertje van 50 km start om 05.00 op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg in Hollum. Het halve Rondje Ameland start om 10.00 uur vanaf dezelfde startplaats.

De beide wandeltochten, waarbij de deelnemers van het begin tot het eind verzorgd en begeleid worden door 70 vrijwilligers en 20 EHBO-ers, gaan langs de mooiste plekjes van Ameland. Door de verschillende soorten ondergrond en het afwisselende landschap noemen wandelaars het een 'uitdaging'. 

Stempelposten en feest

De deelnemers komen onderweg langs meerdere stempelposten. Bij de finish is het feest en wordt de welverdiende medaille voor het volbrengen van Rondje Ameland omgehangen. De wandelaars kunnen zich na afloop laten behandelen door een teamvan fysiotherapeuten die op het Zwaneplein in Hollum het kamp heeft opgeslagen. Een massage van de kuiten en bovenbenen of het prikken van blaren: Rondje Ameland is voorbereid.

⇒ lees hier meer over Rondje Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *