KRO-NCRV’s De Ochtend zoekt toonzetters uit Friesland

HILVERSUM – KRO-NCRV's De Ochtend van 4 viert op 22 april de 4000e aflevering. Het dagelijkse ontbijtprogramma van NPO Radio 4 is vanwege dat jubileum op zoek naar 'toonzetters', mensen die muzikaal het verschil maken. 

Nederland zit vol met mensen die de kracht van muziek inzetten buiten de concertzaal, om impact te maken in de samenleving. Vaak zijn dat mensen die in alle bescheidenheid hun werk doen, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, op scholen, de wijken, de kerk en het bedrijfsleven. 'Toonzetters' brengen verbinding, blijdschap en troost. Tijd om hen uit de schaduw te halen en de aandacht te geven die ze met hun werk verdienen.

De Ochtend van 4 roept luisteraars uit Friesland op om hun eigen 'toonzetter' te nomineren. Dat kan via de website van NPO Radio 4. De jury, onder leiding van Componist des Vaderlands Martin Fondse, kiest uiteindelijk vier 'toonzetters' die met muziek de wereld een beetje mooier of leefbaarder maken. Verslaggever Hans Smit gaat bij de 'toonzetters' langs, om ze te eren met een radioreportage die wordt uitgezonden in de week van 18 april. 

De 4000ste aflevering van het KRO-NCRV-programma De Ochtend van 4 is te horen op 22 april tussen 07.00 uur en 09.00 uur op NPO Radio 4. Die ochtend is er een speciale uitzending met onder meer live-muziek. Ook is er een bijzondere rol weggelegd voor de vier 'toonzetters'. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Bron KRO-NCRV

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *