Krassenburg neemt afscheid

DEN HAAG – Frans Krassenburg, onder anderen de eerste zanger van The Golden Earrings, heeft afscheid genomen van zijn band De Knappe Mannen en Diva’s én van Den Haag.

De 64-jarige zanger is verhuisd naar Ameland en werd uitgezwaaid in het Haagse Musicon. Tal van bekende – vooral ‘sixties’ – artiesten waren aanwezig op het feest. Zo traden, naast zijn eigen groep, ook Rudy Bennet (The Motions), Edward Reekers (Kayak), Peter de Ronde (gitarist The Golden Earrings), Polle Eduard en Cary van Rheenen (Gebroeders De Gier) op.  De presentatie werd verzorgd door Joop Oonk (The Jumping Jewels).
Tegen het einde van de avond passeerden uiteraard de bekende hits zoals ‘Please Go’ en ‘ Daddy buy me a girl’ de revue.

De oma van Frans komt van Ameland. Rensje Lap werd in 1897 in Hollum op Ameland geboren. Rensje trouwde met Cornelis Carel van Dort uit Den Haag. Hun dochter Rie, de moeder van Frans, werd in Den Haag geboren. Rie van Dort was bevriend met de familie van Bram en Aaf de Vries – de Jong uit Hollum, die na de Tweede Wereldoorlog naar Loosduinen verhuisde. Krassenburg logeerde meerdere keren bij ome Hannes en tante Jannie de Jong in Hollum. Sinds enkele maanden woont de zanger aan de Westerlaan in Hollum, in het oude Groene Kruisgebouw. 

Zie hier het videoverslag van RTV West

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *