Koud en wisselvallig weer op komst

WAGENINGEN – Wat de temperatuur betreft mogen we morgen even aan de zomer ruiken. Maar echt zonovergoten wordt het niet. Bovendien verwacht MeteoGroup dat de maxima volgende week omlaag kelderen en ver onder normaal komen te liggen. Daarbij is het wisselvalligheid troef.

Het kwik loopt morgen op naar 21 tot 25 graden. Daarmee is het ineens een stuk warmer dan de laatste dagen. Het aantal zonuren zal echter tegenvallen. In de loop van de dag trekt namelijk een storing met daarachter koelere lucht over. Deze veroorzaakt bewolking en vooral in het noorden ook wat (mot)regen. Voor en achter de storing wordt wel zon verwacht.

Vanaf maandag gaan de temperaturen weer omlaag. Het dieptepunt wordt komende woensdag en donderdag bereikt, wanneer het kwik al stokt bij 15 tot 17 graden. Normaal gesproken zou het in deze tijd van het jaar overdag zo’n 23 graden moeten worden.

Bij dat koude weer is het ook wisselvallig. Stapelwolken zitten de zon regelmatig in de weg en bovendien valt vanaf maandag iedere dag wel ergens regen of een bui.

Pas volgend weekeinde vinden de temperaturen weer de weg omhoog. Het is echter nog maar de vraag of er een einde aan het wisselvallige weer komt. 

Bron: MeteoGroup

⇒ lees hier over de Zonnesteek en Hitteberoerte

 lees hier over de Zomer

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *