Korenfestival Frisia Cantat op Ameland

HOLLUM – In oktober volgend jaar is er een korenfestival op Ameland. De Koninklijke Christelijke Zangersbond regio Noord organiseert Frisia Cantat op 10 oktober 2020. Maar liefst 48 koren uit het hele land hebben zich ingeschreven en meer dan dat worden het ook niet. Het festival zit vol.

In totaal doen ruim 1370 deelnemers mee. De koren zijn te beluisteren op acht locaties, verdeeld over Hollum en Nes. Er wordt in Hollum gezongen in de hervormde kerk, de Herenweg- en Westerlaankerk en in De Plaats. In Nes wordt de klinkende akoestiek opgezocht van de Sint Clemenskerk, de hervormde kerk, de Vermaningskerk en de aula van de Burgemeester Waldaschool.

Onder de 48 koren zitten de twee bij de bond aangesloten koren van Ameland, Interkerkelijk Zangkoor en Vocaal Ensemble Vocalis. Bijna alle andere koren en zanggroepen van Ameland doen ook mee.

Het Korenfestival wordt aan het eind van de zaterdagmiddag afgesloten in de aula van de Burgemeester Waldaschool in Nes.

Voor de koren die het gehele weekend blijven, wordt er zondagmorgen 11 oktober nog een interkerkelijke dienst georganiseerd.

De Koninklijke Christelijke Zangersbond regio Noord organiseert Frisia Cantat tweejaarlijks, ergens in Friesland. De vorige editie was in 2018 in Leeuwarden ter gelegenheid van Culturele Hoofdstad, en in 2016 vond Frisia Cantat in Dokkum plaats.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *