Koninklijke Bananasplit?

BALLUM – Het koninklijk bezoek van Albert en Paola van België aan Ameland

houdt de gemoederen aardig bezig. Was het wel echt het Belgische koningspaar of was het een grap? Ook de redacteur van de Leeuwarder Courant geloofde na een eerste bericht van Persbureau Ameland niet dat het om een serieus nieuwsfeit ging. Na een ooggetuigenverslag plaatste de LC het bericht van het bezoek op de voorpagina van de zaterdagkrant.

Antoon Kuhlmann stuurt het volgende bericht:

“Mijn broer Karel en zijn vriendin Marja zaten op 18 februari bij Nobel in Ballum wat te drinken. Gaandeweg kregen ze het idee dat ze in een soort Bananasplit-programma terecht waren gekomen.”

Karel, die een korte vakantie had doorgebracht is huize Naburen in de duinen tussen Nes en Buren, mailde aan broer Antoon het volgende:

"Vanmiddag zaten we rond een uur of 4 wat te drinken in café Nobel in Ballum. Op enig moment kwamen vier personen binnen. Uit hun taalgebruik maakte ik op dat het Belgen waren. Ik vond dat een van hen sterk op de Koning Albert van België leek. Op internet staat te lezen dat zijn achternaam tegenwoordig ‘van België´ is en niet meer ´von Sachsen Coburg Gotha´. Aangezien die man foto's maakte van het interieur, bood Marja aan om hen vieren op de foto te zetten. Dat vond de beste man niet nodig. Toen we het Kanu de koning u vinden?café verlieten, vroegen we hem nog of België ook eilanden had. Dit ontkende hij met de extra mededeling dat Nederland in het verleden alle eilanden had meegenomen. Hij doelde hierbij blijkbaar op de Zeeuwse eilanden. Deze uitspraak van het gekroonde staatshoofd is wellicht zelfs politiek gevoelig. Aan Paola heb ik nog gevraagd of ze één dag op het eiland waren of dat langer zouden blijven. Zij begreep mij eerst niet; een 'derde' persoon beantwoordde mijn vraag in eerste instantie. Daarna gaf ze zelf aan dat het een eendaags bezoek was.

We hadden geen fototoestel bij ons. Alles goed en wel, tijdens het gesprek waren wij ons niet bewust dat het hier het Belgische koningspaar betrof. Wel hebben we tegen de barkeeper zacht gezegd dat het erop leek, of dat het  Belgisch koningspaar was!

Eenmaal terug in Naburen, heb ik wat gegoogled om er achter te komen of ze het daadwerkelijk waren. Ik heb toen maar even gebeld met het koninklijk paleis in Laken om te vragen welke agenda het koningspaar vandaag had. Hierop mocht men echter geen antwoord geven. Ik raakte er steeds meer van overtuigd dat het Albert en Paola waren, maar ik bleef het raar vinden! Ik kreeg ook steeds meer het gevoel dat het misschien een grap was. Een soort Bananasplit-programma!"

>>> wie heeft nog meer Koninklijke verhalen?

>>>18-2-11  lees hier Koninklijk bezoek voor Tante An

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *