Koninklijk bezoek voor Tante An

HOLLUM – Tante An in Hollum kreeg vanmiddag onverwacht koninklijk bezoek. Koning Albert van België en Koningin Paola schoven in de eeterij aan voor de lunch. Het gaf een koninklijk randje aan het eenjarig bestaan van Tante An.

Het was Francine – zij staat in het winkeltje Tante An dut’n en dat’n – die het koninklijk paar herkende. Dat er iets bijzonders aan de hand was, bleek uit de aanwezigheid van enkele lijfwachten. Dennis Akkerman, eigenaar van Tante An, maakte kennis met de koninklijke gasten en schudde hen de hand.

Albert en Paola reden in een taxi-jeep van Cositax over het eiland. Ze vertrokken vanavond weer naar het vaste land. De bestemming hielden ze geheim.

Het Koninklijk paar was volledig incognito. Op de pier van Ameland trof eilander Carla Plagge de twee, die net uit de taxi stapten. De terreinauto van Cositax bracht het stel naar de half zeven boot.

Carla Plagge – ze was voorbereid op een mogelijke ontmoeting met het Albert en Paola – bood daar de Koninklijke hoogheden een Ameland-aandenken aan. De Koningin vertrouwde haar toe dat zij en haar echtgenoot hadden genoten van hun bezoek. Koning Albert voegde daaraan toe dat hij Ameland een mooi eiland vindt.

>>> lees hier nog een verhaal over het Koninklijk bezoek aan Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *