Koningsspelen op Ameland

LenteBALLUM – Alle basisscholen op Ameland hebben gehoor gegeven aan het verzoek van het Nationaal Comité Inhuldiging om op vrijdag 26 april 2013 zogenaamde Koningsspelen te organiseren. Dit betekent dat circa 370 Amelander kinderen deelnemen aan deze bijzondere sportdag. Een dag die in het teken staat van samen gezond bewegen.

De Koningsspelen starten met een gezond ontbijt, gevolgd door een gezamenlijke aftrap via televisie en radio.

Het programma van de Koningsspelen op Ameland, die zich afspelen in Hollum en in Nes:

  • 08.30-09.30 uur – Gezond en feestelijk Koningsontbijt
  • 09.30 uur – Landelijk gezamenlijke aftrap met het toekomstig koningspaar
  • 09.45 uur – Warming up op muziek met alle kinderen
  • 10.00-12.00 uur – Koningsspelen in de vorm van Sport10kamp

Het programma in Hollum met basisscholen De Schakel, ’t Ienster en de Koningin Wilhelminaschool speelt zich na het ontbijt en de aftrap in Vakantieverblijf De Kuul af in het centrum van Hollum met als centrale locatie het Zwaneplein. In Nes speelt het complete programma zich rondom de Kardinaal de Jongschool af. De lokale activiteiten worden gecoördineerd door Casper van de Kamp, de buurtsportcoach van de gemeente Ameland.

Alle deelnemende kinderen ontvangen een gratis ontbijt, T-shirt en certificaat. De deelnemende scholen ontvangen in de komende weken een speciaal feest- en versierpakket. Lokale ondernemers hebben al aangehaakt om door middel van ondersteuning van vrijdag 26 april 2013 een groot en onvergetelijk sportfeest te maken.

Landelijk hebben zich ruim 6000 basisscholen en 1,3 miljoen kinderen opgegeven voor de Koningsspelen. De organisatie is in handen van een comité onder leiding van Richard Krajicek.

>>> lees hier meer over de Koningsspelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *