Komende nacht regionaal sneeuwval

WAGENINGEN – Momenteel trekt volgens MeteoGroup hoger in de atmosfeer zeer koude lucht over onze omgeving en komende nacht resulteert dat in het noordoosten en oosten tot temperaturen rond het vriespunt. Tegelijkertijd trekken diverse buien over het land en vooral in de omgeving Groningen en Drenthe zou het door sneeuwval zelfs even wit kunnen worden.

Een lagedrukgebied gevuld met vrieskoude lucht ligt boven het noordoosten van ons land en daar bevindt zich dan ook de koudste lucht. Om deze depressie draaien de komende tijd allerlei buien, die boven de Noordzee zijn ontstaan, het land in. Overdag gaan de buien vaak gepaard met hagel, maar komende nacht is de lucht nog net iets kouder, waardoor het volgens MeteoGroup vooral in de omgeving van Groningen en Drenthe kan gaan sneeuwen. Vooral op bijvoorbeeld grasvelden en autoruiten kan de sneeuw zelfs even blijven liggen.

Zuidwesten veel wind

In het zuidwesten van het land steekt vanavond en vannacht een harde tot stormachtige westelijke wind op, met daar soms ook zware windstoten tot 85 kilometer per uur. In het noordoosten is het wat de wind betreft aanmerkelijk rustiger.

Bron: MeteoGroup

⇒ lees hier over de Lente

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *