Klezmertrio Vilde Katshke in Ballum

BALLUM – Vrijdag 23 april komt het Klezmertrio Vilde Katshke naar Ballum. Ze geven vanaf 20.00 uur een familievoorstelling in de Hervormde kerk.

Verhalen vertellen is een oude joodse traditie. Door de eeuwen heen hebben Joden overal verhalen met elkaar gedeeld. Maar ook vertelden ze elkaar grappen vol zelfspot, een beetje gein bij alle sores. En naast verhalen en witzen was er ook nog de muziek waarin zij zichzelf konden verliezen.
Tijdens het muzikale verhalenprogramma ‘Eeuwig heimwee’ klinken joodse volksverhalen in combinatie met klezmer, de volksmuziek van Joden uit Oost Europa. Een belangrijke rode draad in de vertellingen is het thema ‘reizen’. Maar ook de melodieën hebben vaak een lange weg afgelegd. Muziek en verhalen zwerven samen verder op zoek naar een nieuwe horizon.

Klezmertrio Vilde Katshke:
Gottfrid van Eck, klarinet & verteller
Pit Hermans, cimbaal
Tessa Zoutendijk, viool

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *