Kletsnat begin krokusvakantie

WAGENINGEN – Vanaf zaterdagmiddag tot en met dinsdag vallen in heel Nederland ongeveer 3 emmers water per vierkante meter, meldt MeteoGroup. Het wordt kletsnat, terwijl de grond al compleet verzadigd is; deze winter is tot nu toe immers al behoorlijk nat verlopen. 

Plensregen

Vanmiddag trekt een storing over die overal veel regen achterlaat. Het kan soms echt plenzen. 

In de avond en nacht naar zondag trekt het regengebied langzaam naar het noorden. Daar is het zondag overdag dan ook kletsnat (regionaal 15 mm of meer). Elders is het ook grijs, maar valt minder regen. 

In de loop van maandag en dinsdag zakt het actieve regengebied naar het midden en zuiden van het land. Pas vanaf woensdag lijkt de regen ons land te verlaten. 

Tweede helft beter

Voor de delen van Nederland waar de krokusvakantie is begonnen, betekent dit een natte start. Het ziet er echter wel naar uit dat het in de loop van de week opklaart. Vanaf woensdag zijn er weer zonnige perioden en valt slechts een enkele bui. Tegelijkertijd wordt het weer iets kouder.

Bron: meteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *