Kindpakket ook voor Amelander kinderen

LEEUWARDEN – Het aantal ouders dat in Fryslân een vergoeding heeft aangevraagd via Kindpakket.nl is het afgelopen jaar fors toegenomen. Ruim 17.000 keer werd in 2018 een aanvraag gedaan: een stijging van 37 procent in vergelijking met een jaar eerder. Via de website kindpakket.nl kunnen ouders voor hun kind(eren) vergoedingen aanvragen voor sport, muziekles of een schoolreisje. Kindpakket.nl is bedoeld voor ouders met een smalle beurs.

"Nog steeds groeien te veel kinderen op in armoede", stelt Dennis Roskam namens Kindpakket.nl. "Kinderen mogen daar nooit de dupe van worden. Het komt helaas nog te vaak voor dat ouders hun jarige kind thuishouden omdat ze de traktatie op school niet kunnen betalen."

In 2018 zijn precies 17.186 aanvragen binnengekomen via Kindpakket.nl, een derde meer dan in 2017. "Je kunt dus stellen dat Kindpakket.nl steeds populairder wordt", stelt Roskam. "Dat is gezien de aard van de problematiek eigenlijk erg jammer."

Kindpakket.nl werkt in Fryslân nauw samen met de twintig gemeenten (ook gemeente Ameland doet mee) en een groot aantal fondsen, zoals Jarige Job, Kinderhulp en Jeugdfonds Sport & Cultuur. De meeste aanvragen kwamen in 2018 voor Stichting Leergeld: 10.440.

Het aanvragen van een vergoeding werkt eenvoudig en de afhandeling gebeurt discreet, aldus Dennis Roskam: "Na de aanvraag bezoekt een vrijwilliger de ouders thuis om alles rustig door te nemen. Na goedkeuring van de aanvraag zorgt een van de deelnemende fondsen voor betaling."

Aanvragen kan direct op kindpakket.nl. Op de website is meer informatie beschikbaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *