Kindergeneeskunde naar Dokkum

DRACHTEN – Ziekenhuis Nij Smellinghe brengt per 1 december 2015 Kindergeneeskunde onder in Dokkum

Per 1 december 2015 opent ziekenhuis Nij Smellinghe een polikliniek Kindergeneeskunde in Dokkum.

Dr. Alwin Brouwer, kinderarts: “In de afgelopen maanden hebben patiënten uit de regio Dokkumveelvuldig gevraagd of het mogelijk is ook spreekuren in Dokkum  te houden. Mensen kiezen voor de kwaliteit en continuïteit van de zorg maar willen deze ook dichtbij ontvangen. Wij willen graag in die behoefte voorzien. Om tegemoet te komen aan deze wens, hebben we ervoor gekozen om vanaf 1 december 2015 een polikliniek Kindergeneeskunde te starten in het gebouw waar ook onze polikliniek Gynaecologie is gevestigd: De Woudvaart op het terrein van De Sionsberg.” 

Op de polikliniek Kindergeneeskunde wordt spreekuur gehouden voor begeleiding en behandeling van zieke kinderen; van pasgeborenen tot pubers met acute en chronische ziekten. Ook kunt u als zwangere terecht als er vragen zijn over uw nog ongeboren kind. De polikliniek zal geen spoedeisende hulp functie hebben.

Praktische informatie

De polikliniek Kindergeneeskunde is gesitueerd in gebouw De Woudvaart op het terrein van De Sionsberg. Twee van onze kinderartsen, mw. dr. L.M. Leer en dr. A.F.J. Brouwer, zullen met ingang van dinsdag 1 december 2015 aanvankelijk twee dagdelen per week praktijk uitoefenen op locatie in Dokkum. Indien meer capaciteit nodig is, vindt uitbreiding van het aantal dagdelen plaats.

Vragen

Patiënten en verwijzers kunnen een afspraak maken voor de poli Kindergeneeskunde in Dokkum via de polikliniek Kindergeneeskunde van ziekenhuis Nij Smellinghe via telefoonnummer (0512) 588 820. De polikliniek is bereikbaar van 8.30 tot en met 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Ook voor vragen kan men hier terecht.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *