Kinderen op weg naar Ameland van de weg gehaald

BOCHUM – Maandagochtend 11 september heeft de Duitse politie een bus van de weg gehaald met daarin een groep kinderen op weg naar Ameland.

De schoolkinderen gingen schoolkamp vieren op het eiland, maar de bus die hen vervoerde was op leeftijd (29 jaar oud) en niet deugdelijk. De bus lekte olie. Die lekkage was in eerste instantie de reden om de bus aan de kant van de weg te laten zetten. Bij nadere controle bleek er meer niet in orde. Er zat water in het remsysteem en het rechterachterwiel had nauwelijks nog remkracht. De politie achtte het onverantwoord om met dit vehikel door te rijden.

De kinderen werden overgeheveld in een ijlings geregelde veilige bus en konden hun reis naar Ameland voortzetten. Ze kwamen met een kleine vertraging op het eiland aan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *