Kinderboek voor hulpverleners Ameland

NES – In januari werd een nieuw hulpmiddel voor alle leden in Nederland van de SIGMA (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) geïntroduceerd. Het is een kinderhulpverleningsboekje. De introductie van het boekje werd op Ameland gedaan, omdat het idee om zo'n boekje te maken op Ameland is geboren.

Twee jaar geleden maakte verpleegkundige Gijsbert Zijlstra een boekje voor alle Ambulancediensten in Groningen, Friesland en Drenthe. Verpleegkundige Tineke Kooiker van de ambulancedienst op Ameland kwam met het idee dat zo'n boekje er ook moest komen voor de SIGMA leden.

Het boekje behandelt alle medicatie die wordt gebruikt in de grootschalige hulpverlening. Het geeft exact de hoeveelheid die er bij kinderen maximaal mag worden toegediend aan. Het scheelt de hulpverleners rekenwerk en het voorkomt het geven van teveel medicatie aan een patiënt. Het Ministerie van Binnenlandse zaken, waar de GHOR onder valt, benaderde Gijsbert Zijlstra om het boekje te maken. Het voorontwerp is door vele specialisten in Nederland gecontroleerd. De hulpverleners van Ameland werken er inmiddels mee.

>>> lees hier over meer Ameland boeken

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *