Kijktip – Windhoos op Ameland

Kijktip – FryslânDOK kijkt 50 jaar later terug naar de dodelijke windhoos op Ameland. Op de zomerochtend van 11 augustus 1972 werd Camping Duinoord op Ameland getroffen door een zware windhoos. Vier mensen kwamen om het leven, honderden vakantiegangers raakten gewond. Vijftig jaar later blikt FryslânDOK met nabestaanden en getuigen terug op een rampzalige dag. Ook de meteorologische omstandigheden zijn interessant: hoe kon dit zomaar gebeuren? En was het toeval dat dezelfde camping in 1992 nógmaals te maken kreeg met een grote windhoos?

De documentaire ‘Dodelijke windhoos’ van programmamaker Timo Jepkema is te zien op 2 en 3 juli bij NPO2 en Omrop Fryslân.

Vandaag raasde een windhoos over Zierikzee, metslachtoffers en schade.

lees hier bij de NOS over die windhoos

→ het filmpje hieronder is van Nederlands Instituur voor Beeld & Geluid

 

  • FryslânDOK: ‘Dodelijke windhoos’ – 50 jaar na de ramp op Ameland
  • Zaterdag 2 juli NPO2 15.30 uur (herhaling zondag 3 juli om 13.10 uur) Zondag 3 juli Omrop Fryslân 17.00 uur (herhaling ieder uur)
  • FryslânDOK wordt Nederlands ondertiteld.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *