Kijkje achter schermen bij Wagenborg

NES – Wagenborg Passagiersdiensten nodigt publiek uit voor een kijkje achter de schermen van de veerdienst. "Kom kijken en praat mee over de bereikbaarheid van de eilanden."

Hoe ziet de werkplek van de kapitein eruit? Of benieuwd naar de machinekamer van de veerboot? Op zaterdag 11 maart a.s. zet Wagenborg Passagiersdiensten haar deuren wijd open voor publiek en geeft hiermee een uniek kijkje achter de schermen bij de veerdienst, die al ruim honderd jaar ieder seizoen honderdduizenden bezoekers van en naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog vervoert.

Tijdens de Open Deuren Dag kan het schip de Oerd van boven tot onder worden bekeken. Er zijn aan boord leuke activiteiten die een kijkje in wereld van de veerdienst geven, zoals een wandelroute met prijsvraag. Op het rijdek staan vervoermiddelen van de toekomst en bezoekers kunnen hun eigen zeebenen testen tijdens een korte rondvaart met de sneldienst over het Wad. Ook voor de jeugd is er van alles te doen en zij gaan niet met lege handen naar huis.

Met de Open Deuren Dag wordt de themaweek “Natuurlijk, Bereikbaar!”, die Wagenborg Passagiersdiensten organiseert van dinsdag 7 maart tot en met zaterdag 11 maart, afgesloten. Bezoekers van de Open Deuren Dag op zaterdag 11 maart kunnen in een speciale evenementenhal op de veerdam van Nes tijdens interactieve sessies in gesprek gaan over de bereikbaarheid van Schiermonnikoog en Ameland.

De bereikbaarheid van Ameland en Schiermonnikoog staat veel in het nieuws. Wagenborg Passagiersdiensten wil tijdens de Open Deuren Dag graag meningen horen en daarover in gesprek gaan om met elkaar de eilanden op een duurzame en toekomstgerichte manier bereikbaar te houden.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 16.00 uur op de veerdam van Nes, Ameland! Aanmelden voor de Open Deuren Dag is niet nodig, wel voor één van de Praat Mee sessies. Aanmelden hiervoor kan viawww.wpd.nl/natuurlijkbereikbaar.

Bron WPD

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *