Kerstkindje Lap

HOLLUM – In Hollum heeft hij een straat, de voorvader van de telg uit de achtste generatie Lap. Kleine Floris Olfert is zoon van zevende generatie Olfert Lap en nazaat van Olfert Pieter Lap van de straat in Hollum.

Floris Olfert Pieter Lap werd op Eerste Kerstdag 2015 geboren.

Onlangs nog kwam Olfert Pieter Lap in het nieuws vanwege berichten op de gemeentelijke website en info dat de gemeente opruiming houdt op de kerkhoven en oude, niet monumentale, grafzerken aan de kant wil zetten. Ook de steen van Olfert P. Lap en zijn vrouw Grietje, aan de noordzijde van de grote kerk in Hollum, dreigden aan de kant te worden gezet.

Het leverde veel commentaar en ook protesten op. Uiteindelijk besloot de gemeente een werkgroep in te stellen die zich in januari gaat buigen over belangwekkende grafzerken die beslist niet moeten verdwijnen en die zelfs gekoesterd moeten worden vanwege het belang voor de geschiedenis van het eiland.

Vader en opa van baby Lap waren dit jaar nog op Ameland en maakten een foto bij het straatnaambord.

lees hier meer over Olfert Pieter Lap – kapitein van Ameland  en bekijk de foto van O.P. Lap bij het straatnaambord van O.P. Lap                                               

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *