Kerk Hollum in de steigers

HOLLUM – De grote kerk aan de Oosterlaan in Hollum is gisteren voor een deel in de steigers gezet. Vandaag gaat dat werk door. De grafstenen op het kerkhof zijn omkleed met een spaanplaten bescherming. De kerktoren wordt in de nazomer en in het najaar grondig gerestaureerd en de steigers worden nu al geplaatst om eind augustus met de werkzaamheden te beginnen. De restauratie is onderdeel van het geplande onderhoud aan de toren. Bij de werkzaamheden wordt een deel van metselwerk vernieuwd en worden het voegwerk en het ankerwerk hersteld. De westelijke topgevel wordt opnieuw opgemetseld en de oostelijke topgevel gedeeltelijk. Daarnaast worden onder meer de vloeren, de galmopeningen, de wijzerplaten, het torenkruis en het gehele dak hersteld.

De werkzaamheden beginnen in de week van 26 augustus, direct na de bouwvakvakantie. Met het oog op de krappe planning worden al voor de bouwvak steigers geplaatst. Daar is op 22 juli een aanvang mee gemaakt. De aannemer, bouwbedrijf Dijkstra de Graaf BV uit Engwierum, verwacht de restauratie in december af te ronden. Als de werkzaamheden Hollum klaar zijn, is de toren in Ballum aan de beurt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *