Kat in de Kunstmaand

HOLLUM – Ameland is in 2018 Eiland van Hidde Dirks Kat en Stichting Kunstmaand is een van de participanten in Stichting Hidde Dirks Kat, zodat je een hoog Kattengehalte in deze Kunstmaand mag verwachten. Aan het thema van deze editie is dat niet helemaal af te lezen. Dat thema is 'Ameland Verbindt' en dat heeft niet zoveel met walvisvaart en commandeurs van doen. De Kunstmaand verklaart het therma aldus: "In november 2018 zijn de resultaten van bijzondere samenwerkingsverbanden te zien. Tussen kunstenaars met andere kunstenaars, met vluchtelingen of met nieuwe Nederlanders. Bijzondere verbindingen van materialen, disciplines of met het eiland. En uiteraard altijd met het publiek." Geen woord over Kat, geen woord over het dagboek, het festivaljaar, Groenland, de Inuit of over Eiland van.

Eiland van Hidde Dirks Kat

Toch is hier en daar iets van de commandeur te bespeuren, kun je een link zien naar de walvisvaart of zijn de Inuit onderwerp van een kunstwerk. In de eerste editie van de speurtocht naar Kat in de Kunstmaand treffen we bij hotel Amelander Kaap een paar beelden in de tuin die naadloos bij het thema Eiland van Hidde Dirks Kat aansluiten.

De speurtocht gaat verder, want er moet meer Kat te bespeuren zijn. Dat komt in een volgend filmpje van Ameland Vandaag aan de orde.

Ameland Vandaag

Wilt u geen filmpje van Ameland Vandaag meer missen, abonneer u dan meteen. Delen, duimpje op en reacties zijn ook van harte welkom.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *